Компания създаде опаковка за вода, която се яде (видео)

Тя е направена от морски водорасли и се очаква да замени пластмасовите бутилки

Компания създаде опаковка за вода, която се яде (видео)

Британската компания Skipping Rocks Lab е разработила биоразградима сфера за вода, която се яде. Предприемачите се надяват, че е един ден тяхното творение ще замени изцяло пластмасовите бутилки, които сега се използват за минералната вода и са сериозен проблем за околната среда.

Изобретението се нарича Ooho и е нов модел опаковка, направена е от морски водорасли. Сферичният контейнер е лесен и евтин за изработка, здрав, хигиеничен, биоразградим и дори може да се яде, се казва на сайта на компанията.

Използването на бутилки от невъзобновяеми ресурси за еднократна употреба е дълбоко неустойчива тенденция. Целта на Ooho е да осигури удобството на пластмасовите бутилки, но като намали въздействието върху околната среда, казват хората, създали новата опаковка.

Ooho е първият проект на Skipping Rocks Lab, стартъп базиран в Лондон, и създаден от Родриго Гарсия Гонзалес, Гийом Куш и Пиер Паслие.


Skipping Rocks Lab е част от стартъп акселератора Climate KIC , създаден от Европейския институт за иновации и технологии. 


Коментари: 0