Котките ли са новите инфлуенсъри?

Стартира CatfluencerBG – първата академия за котки инфлуенсъри

Котките ли са новите инфлуенсъри?
2051 ~ 2 мин. четене
След бума на инфлуенс маркетингът идва и новата мода – тази на котките инфлуенсъри. За целта дори бе създадена единствената по рода си академия за котки инфлуенсъри, а през следващите два месеца проектът ще се гмурне в изключително модерната в момента професия, с тази разлика, че ще развива не хора, а домашни любимци.

Инициативата се реализира благодарение на новата за българския пазар котешка храна Purina ONE, а в рамките на кампанията всяко коте (и неговият стопанин) ще може да се бори за титлата Catfluencer на България в специално създадения Instagram профил (@catfluencerbg) на проекта.

CatfluencerBG стартира на 30 април и се разгръща в няколко важни етапа. След като бъдат избрани, участниците в първата академия за котки инфлуенсъри ще трябва да се справят с различни типично инфлуенсърски предизвикателства за период от 3 седмици. 15 от най-въздействащите муцунки ще бъдат избрани за финалисти от специално жури, а крайната дума ще има широката публика.

 Стопаните, които решат да запишат своя любимец, ще бъдат напътствани от най-добрите инфлуенсъри в страната и ще получат безплатна храна Purina ONE (в рамките на кампанията), която ще се погрижи за здравето на котенцето както отвътре, така и отвън. 

Всичко това е страхотна идея, но би останала само такава, ако всъщност не крие зад себе си важна кауза – по-малко бездомни котки по улиците. Purina си постави за цел да намери сигурен и уютен дом за повече котки, а това ще стане възможно благодарение на НПО партньор, които кампанията ще подкрепя с предоставяне на храна. 

„Винаги сме работили активно за това да решаваме проблемите на домашните животни у нас. Един аспект от това е намирането на дом за бездомните котки. Надяваме се, че с този проект ще натрупаме достатъчно гласност и ще успеем да променим нагласите на хората, които нямат търпение да присъединят още един нов член към своето семейство, сподели Елизабет Гранвил-Попова, Старши бранд мениджър Purina България. 
Коментари: 0