Коя е най-често превежданата фраза в Google Translate

Над 500 млн. души дневно използват популярния онлайн преводач, който наскоро навърши 10 години

Коя е най-често превежданата фраза в Google Translate

I love you e най-често превежданата фраза в онлайн преводача Google Translate. Това обявиха от технологичния гигант, който вече 10 години поддържа тази услуга. Именно заради юбилея Google публикува някои интересни факти за услугата.

Освен I love you в последните години нарастват рязко заявките за преводи, които съдържат думата „selfie”, а след смъртта на Принс много хора по света потърсиха превод на „Purple Rain” – най-големият хит на певеца.

Над 500 млн. души ползват Google Translate всеки ден, като й възлагат за превод общо 100 млрд. думи на 103 езика. Най-популярни езици са английският, испанският, арабският, руският, португалският и индонезийският.

За сравнение, преди 10 години, в края на април 2006 г., преводачът на Google работеше само на 2 езика. В момента 92% от потребителите на Google Translate се намират извън САЩ, като услугата е най-популярна в Бразилия.

Интересен факт е, че в развитието на онлайн преводача участват и самите потребители, като предлагат собствени варианти на преводите. Статистиката сочи, че над 3,5 млн. активни потребители са внесли над 90 млн. корекции.

Google непрекъснато подобрява своята услуга. Наскоро тя се сдоби с функция Word Lens за мигновен превод на текст в изображение от камерата на мобилно устройство с поддръжка на 28 езика, както и с превод на диалози в реално време.

Коментари: 0