Кремъл: Неваксинираните ще имат проблем с намирането на работа

Според Москва в един момент нежелаещите да се имунизират ще представляват заплаха за цялото общество

Кремъл: Неваксинираните ще имат проблем с намирането на работа

Снимка: Pixabay

1856 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

Хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19 или нямат имунитет, няма да могат да работят където поискат за в бъдеще и вероятно ще бъдат дискриминирани. Това обяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Reuters.

Реалността е такава, че неминуемо ще настъпи дискриминация. Хората без ваксинация или имунитет няма да могат да работят навсякъде. Не е възможно. Това ще представлява заплаха за околните“, каза Песков.

Президентът Владимир Путин предупреди в понеделник, че ситуацията с коронавируса в някои руски региони се влошава, а властите започнаха да пропагандират идеята за редовни реваксинации, за да се опитат да спрат нарастването на новите случаи.

Във вторник Русия съобщи за 546 смъртни случая, свързани с коронавируса – най-големият брой за един ден от февруари насам, както и 16 715 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа. Нарастването е свързано с новия вариант „Делта“, засечен за първи път в Индия, който е по-вирулентен от всички щамове досега.

Властите се опитват да принудят хората да се ваксинират, предлагайки на тези, които се имунизират, шанса да спечелят нови коли и апартаменти. В същото време заплашват другите, които не го правят, с намаление на доходите и уволнения.

Кремъл в петък обвини за увеличаването на случаите нежеланието на хората да се ваксинират.

Русия одобри четири местни ваксини и продаде водещия си медикамент „Спутник V“ на много чужди страни.

Припомняме, че в момента делът на ваксинирани поне с една доза от някоя ваксина срещу COVID-19 е едва 13.7%. В България ситуацията е дори по-лоша – едва 13.2%. Средното за Европейския съюз ниво е 47.4%, а за целия свят – 22%.

Подкрепи Economic.bg