КРИБ благодари на ДПС за промяната в схемата „60/40“

Според работодателската организация така мярката става работеща и ще се ползва от малки и средни фирми

КРИБ благодари на ДПС за промяната в схемата „60/40“

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

3476 ~ 1 мин. четене

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изпрати отворено писмо до Движението за права и свободи (ДПС), с което благодари за предложените промени в схемата „60/40“, които би трябвало да я направят работеща. Най-голямата работодателска организация посочва, че с прецизирането на разпоредбите, с което държавата поема и 60% от осигуровките на служителите в засегнатите от кризата предприятия, мярката ще може да заработи много по-ефективно, а също така и по-малките предприятия ще могат да се възползват.

От Конфедерацията припомнят, че когато КРИБ внесе предложението за въвеждането на плоския данък от 10%, ДПС отново са ги подкрепили. И добавят: „Благодарим и за това - сега виждаме положителните резултати за българския бизнес. От работодателската организация са убедени, че ползотворното сътрудничество между ПГ „Движение за права и свободи“ и КРИБ ще продължи в името на спасението на българската икономика.“

„От името на ръководството и членовете на КРИБ бих искал да благодаря на парламентарната група „Движение за права и свободи“, на Вас г-н Мустафа Карадайъ и на г-н Йордан Цонев, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, за прецизирането на мярката „60/40“ в съответствие с искането на КРИБ“, пише в писмото, подписано от председателя на работодателската организация Кирил Домусчиев.

Подкрепи Economic.bg