„Криста“ откри високотехнологично производство в Стара Загора

Доставчикът на фуражни и хранителни добавки инвестира в собствено премиксно производство

„Криста“ откри високотехнологично производство в Стара Загора

Снимка: Криста

7124 ~ 2 мин. четене
Автор: Криста
Един от водещите доставчици на фуражни и хранителни добавки „Криста“ ООД открива днес в Стара Загора ново високотехнологично производство на премикси за животни.

Инвестицията в собствено премиксно производство е важна стратегическа стъпка в развитието на фирмата от търговско предприятие в компания, която предоставя решения за клиентите на българския пазар, казват от компанията, създадена през 1996 г.

Новооткритата производствена линия в Стара Загора се отличава с модерно и функционално оборудване и технология на смесване. Част от това е високо усъвършенствана система за контрол на процесите и софтуер за автоматизация. Прилага се Бар-код контролиране на всички етапи на производство, което гарантира пълна проследяемост. Процесът се затваря с полуавтоматично високо прецизно опаковъчно оборудване. Стриктни оперативни процедури и стандарти за качество осигуряват избягването на човешки грешки.

Значимостта на инвестицията се състои и в силния ангажимент на фирма „Криста“ към местната фуражната индустрия, защото основна цел е да допринесе за устойчивото и ефективно животновъдство в България.

През последните години фирмата се е утвърдила като представител на водещи световноизвестни компании, които са специализирани в храненето и здравето на животните.

Основният продукт, който продава фирмата е премикс (хомогенна смес) от витамини и минерали, който се добавя във фуража на животните. Ако не се добавят витамини и минерали към фуража, състоящ се основно от зърно, животните изпитват недостиг и боледуват. Производството на такъв премикс изисква изключително качествено оборудване, познания, ноу-хау, специалисти, тъй като понякога трябва да се смесят хомогенно милиграми от дадени витамини.

На разположение на клиенти и партньорите на фирмата са два основни отдела: отдел „Фуражни добавки“ и отдел „Хранителни добавки“, където има отлични специалисти. Те осигуряват пълен пакет консултации и услуги в храненето и здравето на животните, биосигурност, съставяне на рецепти, оптимизиране на фуражите и решаване на различни предизвикателства. Грижат се и за дистрибуцията на витамини, аромати, подправки и антиоксиданти за хранителната и фармацевтичната промишлености (HNH).

На официалното представяне в Стара Загора присъстваха клиенти - собственици и топ мениджъри на фирми, които индустриално отглеждат животни в България, официални лица от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), партньори и представители на доставчици на суровини от Швейцария, Холандия, Гърция, Англия.

Коментари: 0