Кубрат Пулев отново ще се бори за световната титла

Българинът ще се изправи срещу британеца Антъни Джошуа

Кубрат Пулев отново ще се бори за световната титла

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев отново ще се бори за световната титла срещу световния шампион на Международната боксова федерация IBF Антъни Джошуа.

Промоутърската компания на Кобрата е получила оферта за мач срещу британският боксьор, предава Nova TV, позовавайки се на информация на собственика на компанията Кале Зауерланд.

Офертата е за стотици хиляди евро, коментира той. Сега започват преговори между двата промоутъра. Ако успеят да се споразумеят, мачът между двамата боксьори е предвидено да се проведе на 25 ноември във Великобритания.

26-годишният британец има 17 победи от 17 мача на професионалния ринг, всяка една от които - с нокаут. Той държи пояса на Международната федерация IBF, където 24-годишният Доузеф Паркър, който също преговаря за мач през ноември срещу Антъни Джошуа, е №1 в ранглистата, а 35-годишният Кубрат Пулев е №2.

Преди по-малко от месец промоутърът на англичанина Еди Хърн заяви, че е много вероятно да има мач с Пулев или Стивърн през ноември и след това с Паркър през март.

Коментари: 0