КЗП: Имаше множесто основателни сигнали за фалшиви намаления

Имало е случаи на отказ на някои търговци да приемат рекламация, коментира председателят Димитър Маргаритов

КЗП: Имаше множесто основателни сигнали за фалшиви намаления
По-голямата част от сигналите за фалшиви намаления са били основателни, каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов след проверките в петък и през уикенда.

Около 30 са били случаите на изкуствени намаления след Черния петък в България. "Имаше някои случаи на отказ от рекламации на някои търговци и нежелание да се върнат стоки при онлайн магазини, което е незаконно, ще има санкции при такива случаи", каза Маргаритов.

"Активността на потребителите нараства, според нашите данни, но има още какво да се желае, има социални групи, които не искат да се въвличат в процеса ба подаване на жалби. Но колкото повече хора се намесят, толкова по-активно ще можем да се намесваме", добави той.

Председателят на КЗП коментира бъдеща платформа "Аз - клиентът", която ще позволи комуникация както между потребителите, така и между купувач и търговец. "Ние се присъединихме към тази инициатива, за да можем да оправдаем доверието на тези, които са реагирали при некоректно поведение от страна на търговеца", обясни Маргаритов.
Коментари: 0