КЗП пуска онлайн „Наръчник на мама“ със забранени детски стоки

За Деня на детето експерти ще консултират родителите

КЗП пуска онлайн „Наръчник на мама“ със забранени детски стоки
3785 ~ 1 мин. четене

В навечерието на Деня на детето, 1 юни, Комисията за защита на потребителите (КЗП) разпространява електронен „Наръчник на мама”. В него са представени чрез описание и илюстрации най-често забраняваните от контролния орган опасни детски облекла и продукти, свързани с отглеждането на подрастващите, съобщиха от комисията.

Поставен е специален акцент върху произтичащите от употребата на тези изделия рискове. В карета са поместени експертни съвети към майките как да избегнат закупуването на продукти, които могат да навредят на здравето и живота на децата им.  

Наръчникът може да бъде изтеглен от официалната интернет страница на КЗП.

Утре всеки родител би могъл да се срещне с експерти на КЗП от отдел „Безопасност на стоките” при провеждането на специална изнесена приемна на пл. „Славейков” в София и да получи консултация.

Приемната ще бъде официално открита в 10.00ч. от председателя Димитър Маргаритов и членовете на КЗП Константин Арабаджиев и Константин Райков.

При провеждането на приемната гражданите ще могат да разгледат някои от последните забранени от КЗП опасни детски стоки.  

Информация за всички спрени от продажба в Европейския съюз вредни продукти е налична в специалния регистър на опасните стоки в Европа, публикуван на сайта на КЗП на адрес: https://www.kzp.bg/opasni-stoki-v-evropa

Подкрепи Economic.bg