Lamborghini показа Centenario Roadster

От него ще бъдат произведени само 20 броя, всеки на цена около 2,2 млн. долара

Lamborghini  показа Centenario Roadster

Lamborghini са един от най-харесваните производители на луксозни автомобили. Италианската компания използва събитието Pebble Beach, за да разкрие повече детайли за новия модел Lamborghini Centenario Roadster. Новата версия е насочена изцяло към любителите на високите скорости. 

 

Компанията ще произведе само 20 броя на Centenario Roadster и те ще се продават на пазара на цена от около $2.2 млн, съобщава The Verge, цитиран от Digital.bg. Новият суперавтомобил е оборудван с V12 двигател, осигуряващ мощност от 770 конски сили и както своя предшественик ще бъде един от най-бързите модели създавани от Lamborghini. Името Centenario не е избрано случайно, защото е свързано с юбилея на основателя на компанията Феручо Ламборгини. 

 

Lamborghini Centenario Roadster е създаден да отбележи навършването на 100 години от рождението на създателя на фирмата и представлява най-мощният кабриолет в историята на компанията.

Моделът трябва да положи основата на изцяло различна ера в дизайна на компанията, който тепърва ще бъде развиван и превърнат в новата философия на Lamborghini. 


Коментари: 0