Lavazza избра нов дистрибутор за българския пазар

Coca-Cola Hellenic Bottling Company S.A. и Lavazza преустановяват сътрудничеството си на всички пазари от 15 септември

Lavazza избра нов дистрибутор за българския пазар
10424 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Италианската марка за кафе Lavazza обяви днес, че е подписала споразумение с нов дистрибутор, който ще разпространява продуктите на компанията на българския пазар в каналите за търговия на дребно, хранителните услуги, сектора за обслужване на офиси и вендинг автомати. 

"Софсток" ООД ще дистрибутира продуктите на италианската марка от 15 септември, когато приключва партньорството на Lavazza и Coca-Cola Hellenic Bottling Company S.A.

"Щастливи сме да започнем отново нашето сътрудничество с такъв надежден, професионален и стабилен партньор в България, какъвто е „Софсток ООД“. България е стратегическа държава за нас и ние ще засилим бизнес активностите си тук с по-директен подход в маркетинга и изграждане на солидни партньорства с местни експерти в кафе бизнеса", заяви Мауро Мантовани, глобален главен търговски директор на Lavazza Group.

Портфолиото на "Софсток" включва редица големи международни марки. Компанията е създадена през 1991 г. и работи в българския сектор на бързооборотни стоки като дистрибутор в две направления - алкохол и горещи напитки.

Припомняме, че в началото на юли Coca-Cola Hellenic Bottling Company S.A. и Lavazza обявиха, че от 15 септември преустановяват сътрудничеството си на всички пазари. Освен в България, двете компании работят съвместно в Унгария, Румъния, Гърция и Швейцария. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg