Lavazza откри в София обучителен център за баристи и бармани

Компанията представи пред медии идеите и целите на новия си обучителен център у нас, както и иновативни кафе напитки

Lavazza откри в София обучителен център за баристи и бармани
Автор: Вероника Тонева

Световноизвестната компания за кафе Lavazza откри нов обучителен център в България в партньорство с "Кока-Кола ХБК България". Ситуиран в София, в сградата на Кока-Кола, той ще предлага обучение на кафе специалисти, баристи, бармани и ще им показва тайната на създаване на изкуство в чаша кафе.

„Има четири ключови думи, които ни определят най-добре – съвършенство, качество, страст и проучвания, а самият учебен център е олицетворение на тях“, заяви Паола Отиеро, ръководител маркетинг в Източна Европа. Тя допълни, че целта на обучителния център е да се превърне в място, което развива способности ръка за ръка с традициите и иновациите. "Lavazza е първата компания, която е изпратила кафе еспресо в Космоса – през 2015 г.", похвали се Отиеро.

„Изключително щастливи сме, че Lavazza се присъединява към семейството на "Кока-Кола ХБК". Това е едно стратегическо партньорство, което ще ни позволи да задоволим нуждите на нашите потребители 24 часав денонощието, 7 дни в седмицата. Обучителният център ни дава уникална възможност да обучаваме баристи и бармани в изкуството на приготвяне на кафе“, сподели изпълнителният директор на "Кока-Кола ХБК" Светослав Атанасов.

Организаторите на събитието споделиха, че философията на компанията се обосновава върху изследване и анализиране на вкуса и потребностите на клиентите от всички страни, за да може да се предоставя най-качествената, любима на милиони напитка. Само за година компанията продава над 27 млрд. чашки ободряващо кафе по света.

Lavazza разполага с 56 центъра за обучение в световен мащаб, а само за миналата година през тях са минали над 39 хил. души, получили полезни знания, технологична грамотност и културна гледна точка върху кафето като философия.

Мисията на обучителния център е да се превърне в притегателна точка на всички специалисти в областта на кафето. В академията ще се провеждат различни събития, семинари и курсове, които ще показват пътя от зрънце кафе до чаша с топла напитка. Но тя може да не бъде само топла. На събитието специалисти демонстрираха различни кафе коктейли с приятен ненатрапчив вкус, които могат да ни разхладят и да разпалят страстите в летните дни.

Друга интересна „напитка“ на представянето бе и кафето хайвер – но спокойно, вкусът не е на риба. Пуканките и чипсът от кафе допълваха иновативната презентация, а най-голям интерес предизвика кехлибарът от кафе – бижу, с което всяка дама би се гордяла.

Коментари: 0