Ледени фигури от приказките изникват в Русе

Подготвена е богата празнична програма за жителите и гостите на града

Ледени фигури от приказките изникват в Русе
4391 ~ 2 мин. четене

Десетки ледени фигури ще радват и тази година русенци и гостите на града. Дни преди Рождество Христово участници от 8 държави ще включат в Ice Fest 2016. Темата на тазгодишното издание на фестивала е „Замръзналото кралство“, а организаторите планират той да бъде достъпен за зрителите до 15 февруари.

Това ще бъде възможно в специално хале с хладилно оборудване, което ще даде по-дълъг живот на ледените скулптури. Леден фестивал на закрито се случва за първи път не само в България, а и на Балканите, с което Русе добавя още една премиера към стотиците първи неща, с които е известен, съобщава Kmeta.bg.

Днес в Заседателна зала се проведе пресконференция по повод предстоящия Коледно-новогодишен фестивал Русе 2016, който обещава наситена и интересна програма за русенци и гости на града.

Коледно-новогодишната програма официално ще бъде открита на 2 декември със запалването светлините на коледната елха от 17:15 часа на площада пред Общината. В следващите дни, в партньорство с Италиански културен институт, ще бъдат представени 4 съвременни италиански филма на известни и атрактивни актьори и режисьори.

Това са „Родина“, „Била ли си на луната?“, „Златното момче“ и „Променливо време с вероятни подобрения“. Те ще бъдат прожектирани в периода 5-8 декември, от 18 часа, в зала „Европа“ на Доходно здание.

Дълго чакано от русенци е и традиционното „Коледно надиграване“, което ще се проведе на 10 декември от 17:30 часа. То отново ще бъде съпътствано от богата концертна и конкурсна програма с участието на танцови състави и клубове за народни танци от Русе и региона.

На 20-ти декември от 19 часа в Доходно здание – коледен концерт-спектакъл на Васил Петров „Swing Christmas“, с участието на Станислав Арабаджиев.

Настроение за любителите на коледните песни ще донесе срещата им с Веселин Маринов на 22 декември, когато организаторите плануват да се проведе коледен концерт-спектакъл на градския площад от 18 часа.

Час преди настъпването на Новата година започва и празничното шоу„Да посрещнем заедно Новата 2017“ с участието на Милена Славова, рок бенд и солисти от ФТТ „Найден Киров“.

Подкрепи Economic.bg