Lenovo показа първия в света смартфон с технологията Tango

Трите нови устройства в семейството на Phab 2 пренасят добавената реалност в смартфоните

Lenovo показа първия в света смартфон с технологията Tango

Снимка: Lenovo

Технологичният производител Lenovo представи късно снощи новите си устройства - дългоочакваният Phab 2 Pro – първият в света смартфон с технологията Tango, смартфонът с двойна камера Phab 2 Plus и пълноразмерния Phab 2.

Phab 2 Pro: Първият в света смартфон с технологията Tango

Phab 2 Pro е с технологията Tango на Google, която отчита и създава прецизна карта на помещението, в което сте, в добавената и виртуалната реалност. Така например, учениците ще имат възможност да създават виртуални динозаври с реални пропорции в класните си стаи и да изучават “творението си” отблизо. 

С помощта на технологията Google Tango, Phab 2 Pro може да създаде карта на всяко затворено помещение, предоставяйки ви едно по-богато преживяване, като обиколката на музея с добавена реалност и приложението GuidiGO.

Чрез смартфона всеки може да премодулира дома си с Phab 2 Pro, като добавя различни мебели към хола и кухнята си, благодарение на Lowe’s Vision. Приложението дава възможност на потребителите да се възползват от Tango технологията, измервайки помещението и визуализирайки как декорът, платовете, или дори гранитогресът, ще се вписват в интериора ви. С Lowe’s Vision клиентите вече ще могат да контролират ново поколение инструменти за добавена реалност само с едно мърдане на пръста си.

Основните функции на Tango са три - проследяване на движението, дълбочина на възприятието и изследване на пространството. Чрез проследяване на движението, “очите” на Phab 2 Pro виждат от своето собствено място в 3D. Изследването на пространството дава данни на смартфона за неговото местоположение. 

Дълбочината на възприятието анализира средата като изпраща информация за повърхностите и предметите. За първи път в историята, твоят смартфон може да визуализира и да анализира заобикалящите обекти и околната среда чрез сензорите, които улавят повече от 250,000 измервания в секунда.

Смартфонът е захранван от Qualcomm® Snapdragon™ 652 процесор, който предоставя ефективна хардуер интеграция и процесорна работа, плавна 4G LTE връзка, светкавична бързина на камерата и сензорни възможности. Той е с 16MP камера, която подържа заснемане на видео, както и с  5.1-канален съраунд звук.

PHAB2 Plus: Изключителни снимки с добавена реалност 

Phab 2 Plus е с две 13MP задни камери с мигновен фокус, светкавично бързи F2.0 лещи и професионални процесори за преработка на изображения Futjitsu Milbeaut, с които работят камерите на Leica. Смартфонът позволява да се улови всеки момент с невероятно качество, дори при слаба светлина, с висок контраст, докато цветовете си остават напълно реални, висока детайлност в областите в сянка и завладяваща дълбочина на фона. В същото време, софтуерът на камерата включва ръчен режим, както и други специални ефекти.  

PHAB2: Смартфон с добавена реалност на достъпна цена

Phab 2 е смартфон с добавена реалност на достъпна цена, притежаващ много от изкусителните характеристики на по-високия клас модели. С режим AR (Augmented Reality - добавена реалност, бел. ред.) на Phab 2 например, може да се създаде още по-уникални снимки и видеоклипове, чрез наслагване на AR ефекти като виртуални среди или карикатури върху вашите снимки - перфектни за споделяне във Facebook и Instagram. Други съществени характеристики са огромният 6,4-инчов HD дисплей, 13-мегапикселовата камера с бързо фокусиране и 32GB място за съхранение, с възможност за разширяване чрез microSD слот.

Коментари: 0