Lenovo закрива бранда Motorola

Компанията ще се фокусира към развитието на нов бранд

Lenovo закрива бранда Motorola
256 ~ 1 мин. четене

От тази година името Motorola вече няма да присъства на нито един нов смартфон, пишат от Cnet.

През тази година Lenovo смята постепенно да спре да използва бранда Motorola, съобщи компанията по време на изложението CES 2016 в Лас Вегас. Компанията ще се фокусира към развитието на бранда Moto, съобщава CNET.

Lenovo купи Motorola Mobility от Google през 2014 година, обединява двата смартфон бизнеса под своето име. Интересно е, че брандът Moto ще бъде използван за моделите от най-висок клас, а собствената линия Vibe ще бележи бюджетните устройства на компанията.

Предполагаемото име ще е Moto by Lenovo, като телефоните ще запазят и популярната емблема на Motorola, коментира главният оперативен директор Рик Остерлох. Това е нова част от стратегията на изпълнителния директор на Lenovo Янг Юанкинг, който при придобиването на Motorola от Google през 2014 г. обяви, че иска да направи бранда по-силен.

Според компанията, паралелното използване на Moto и Lenovo ще се отрази положително и на двата бранда. Moto е особено популярен в САЩ, където Lenovo иска да има по-голямо присъствие.

Решението най-вероятно е продиктувано и от желанието да се използва линията Moto, за да се популяризира допълнително бранда Lenovo.

Освен това се предвиждат още телефони от серията Vibe, които са на цена под 100 долара.

Подкрепи Economic.bg