Летище София пуска 4 нови директни полета

Отчита се 14% увеличение на пътниците

Летище София пуска 4 нови директни полета
4013 ~ 1 мин. четене

Летище София ще посрещне лятното разписание на полетите, което влиза в сила от 27 март 2016 г., с 4 нови директни маршрута до Аликанте, Осло/Торп, Хамбург/Любек и Бирмингам. През април Ryanair започва своята редовна програма от София до Пиза и до Лондон/ Станстед, съобщават от столичното летище.

Статистиката за месеците януари и февруари на столичното летище продължава положителната тенденция. Общият брой на преминалите пътници през двата терминала е 641 807, което е с 14% повече спрямо същия период на миналата година. Със 17% са се увеличили пътуващите по редовни международни линии в резултат на откритите през лятото на предходната година нови директни маршрути.

За първи път през настоящия зимен сезон две от традиционните туристически вериги – тези на английската авиокомпания Thomas Cook се изпълняват като редовни линии, а не като чартър.

 От началото на годината 7 045 са кацналите и излетели самолети на летище София, което е увеличение от 10% на годишна база. И тук най-голям ръст – от над 13 %, отбелязват международните редовни линии.

Положителна тенденция се запазва и по отношение на обслужения през летище София товаропоток, който е нараснал с 12% при обработени 2 974 тона за януари - февруари 2016 г. Увеличението се дължи на по-големите обеми, превозени с товарни самолети (+22%), докато по редовните пътнически линии се запазва нивото от предходната година.

Подкрепи Economic.bg