Lexus пуска на пазара първия си електромобил през 2020 г.

Първите модели ще бъдат достъпни в Китай и Северна Америка

Lexus пуска на пазара първия си електромобил през 2020 г.

Снимка: Pixabay

Луксозната марка Lexus, произвеждана от японската Toyota Motor, ще пусне на пазара първият си електрически автомобил през 2020 г, пише Reuters. При представянето на концептуален модел на футуристичния електрически хечбек изпълнителният директор на Lexus обясни, че целта е продажбите на електромобилите, включително електрически акумулатори и бензинови хибриди, да изпревари продажбите на бензиновите автомобили на луксозната марка до 2025 г.

Новият модел на Lexus ще бъде първият, задвижван изцяло от батерии на Toyota. Японският автомобилен производител успява да настигне конкурентите в тази област, включително Nissan Motor и Tesla, които от години предлагат на пазара коли, които се движат благодарение на батерии.

„Първоначално електрическият модел на Lexus ще бъде пуснат на пазара в Китай и Северна Америка, защото там търсенето на напълно безвредни за околната среда автомобили е много голямо“, заяви пред журналисти президентът на Lexus International Йошихиро Сава, като добави, че марката ще обяви подробности за предстоящия модел следващия месец.

Глобалните автомобилни производители започнаха да разширяват предложенията си за превозни средства, като все повече компании залагат на електрическите коли. А причината е затягащите се норми в световен мащаб насочени срещу отделянето на вредни емисии. Въпреки това обаче търсенето на автомобили, които се задвижват от батерии, расте с доста ниски темпове заради все още високите цени на този тип автомобили, се казва още в публикацията.
Коментари: 0