Lidl открива 100 магазина в САЩ

Германската компания не е съобщила изчерпателния списък на градовете, в които ще отвори магазините си

Lidl открива 100 магазина в САЩ
5472 ~ 1 мин. четене

Германската верига супермаркети Lidl е на път да направи своя дебют в САЩ, откривайки десетки магазини по източното крайбрежие, съобщава Business Insider. Първите 20 магазина ще отворят врати още това лято в щатовете Вирджиния, Северна Каролина и Южна Каролина. А в рамките на първата година Lidl планира да отвори общо 100 магазина.

Германската
 компания не е съобщила изчерпателния списък на градовете, в които ще отвори магазините си. Въпреки това Planned Grocery - ново приложение, което проследява развитието на магазините за хранителни стоки, има доста добра представа за това къде ще се намират обектите на Lidl.

Приложението работи с информация от местните новинарски репортажи на седмична база по отношение на лицензите на търговските недвижими имоти и мястото на изгражданрто им от различни вериги за хранителни стоки.

Lidl е купил някои от сайтовете на картата, докато други все още се нуждаят от окончателно одобрение от местните власти.

В Северна Каролина и Вирджиния ще отворят най-много магазини Lidl, според данни на Planned Grocery. Картата изброява 32 потенциални обекти в Северна Каролина и 33 във Вирджиния.

За сравнение най-големият конкурент на Lidl германската верига Aldi има над 1600 магазина за хранителни стоки в САЩ. 


Planned Grocery

Подкрепи Economic.bg