Лиляна Павлова: Изхарчихме по-малко от предвиденото за председателството

Реално Българското председателство ни струва 62 млн. лв. без да смятаме инвестициите в ремонти и оборудване, уточни Павлова

Лиляна Павлова: Изхарчихме по-малко от предвиденото за председателството
За Българското председателство изхарчихме по-малко от предвиденото. Общият бюджет беше 166 млн. лв. (включително за ремонтите), от които успяхме да спестим 22 млн. лв., благодарение на скромността на колегите, които работиха по министерствата. Това заяви министърът на Българското председателство Лиляна Павлова на брифинг за отчета на свършеното от Триото Естония – България – Австрия.

Тя допълни, че реално председателството е струвало 62 млн. лв., без да смятаме инвестициите в ремонти и оборудване. „В тази сума включвам и всички ресорни министерства, както и 87 общини бенефициенти, които провеждаха събития“, допълни Лиляна Павлова.

„Бяха проведени много повече събития от предвиденото, както и броят на участниците - 35 хил. души при планирани 20 хил. души“, уточни Павлова. „България успя да затвори най-много досиета от Триото – 78 от 105, което е изключително голям процент и се дължи на активната и динамична работа на нашето председателство“, продължи тя. 

Утре е последният работен ден на Лиляна Павлова като министър на председателството, като предстои по време на Министерски съвет в четвъртък, след отчет за постигнатото, да се вземе решение за прекратяване на мандата и работата на министерството, както е планирано. Формално Павлова ще заема поста до 1 януари. 

„Мисията е завършена успешно“, заключи Павлова.
Коментари: 0