Лиляна Павлова: Спасихме животи в „Ечемишка“ още през 2015 г.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ отказаха да поемат отговорност за инцидента

Лиляна Павлова: Спасихме животи в „Ечемишка“ още през 2015 г.
4214 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ремонтът на дупките в тунел „Ечемишка“ през 2015 г. може би е предотвратил загуба на човешки животи още тогава. Това каза бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова на специална пресконференция във връзка със смъртния случай в съоръжението, предизвикан от рухване на таванното осветление. От Агенция „Пътна инфраструктура“ отказаха да поемат отговорност за инцидента, като обявиха, че „направената през септември 2016 г. профилактика не е дала индикации за възможни проблеми“.

Тунел Ечемишка

„Това е една важна и актуална тема. Да, оправдан е гневът на хората, защото темата е важна“, коментира Лиляна Павлова, която е регионален министър в двете правителства на Бойко Борисов, цитирана от „Фокус“.

„Винаги сме казвали, че изграждането и ремонтът на инфраструктурата са наш изключително важен приоритет, зад който инвестирахме стотици милиони. Винаги сме казвали, че това трябва да е важно. Да, асфалтът не се яде, но безопасността на мостовете и тунелите са тези, които съхраняват или довеждат до загуба на живот“, каза Павлова. По думите й в първия кабинет „Борисов“ са били инвестирали много за виадуктите, наред със строителството на тези нови над 350 км магистрали.

„Във втория мандат започнахме, помните големите дупки на „Ечемишка“. Може би сме предотвратили загуба на човешки животи още тогава. През 2015 г. ремонтирахме АМ „Тракия“ за над 100 млн. лв. инвестиции, направихме виадукта при "Елешница“, коментира още Лиляна Павлова.

Подкрепи Economic.bg