Лондонското метро затваря 40 станции заради COVID-19

В близките дни ще има и други ограничения

Лондонското метро затваря 40 станции заради COVID-19
2300 ~ 1 мин. четене
Лондонското метро затваря общо четиридесет станции в близките дни, за да намали разпространението на коронавирус, съобщи операторът на метрото Transport for London (TfL). 

От утре се отменят и услугите на Night Tube и Night Overground. 

Ограниченята започнаха от сутринта на 19 март. TfL препоръчва на пътниците да проверяват актуална информация за ограниченията на уебсайта на компанията.

От петък линията Waterloo и City ще бъде напълно затворена. От понеделник TfL постепенно ще разтовари други линии, включително London Overground, TfL Rail, DLR и др. 

Кметът на Лондон Садик Хан призова гражданите да използват обществения транспорт само когато това е абсолютно необходимо. Правителствени източници съобщиха за Sky News, че обмислят да затворят повечето магазини в града до уикенда, с изключение на аптеките и супермаркетите.

На 18 март премиерът Борис Джонсън обяви, че коронавирусът се разпространява по-бързо в Лондон, отколкото в други части на Обединеното кралство. Според правителството в столицата от 953 потвърдени случая на зараза са загинали 34 души. В цялото Кралство са регистрирани 2626 случая на инфекция, 104 са смъртните случаи.
Коментари: 0