36 лв. такса, за да стъпите на плажа Иракли

Концесионер е превзел цялата свободна зона

36 лв. такса, за да стъпите на плажа Иракли

Поискаха 36 лв. такса на любители на дивия плаж Иракли, за да стигнат до морето. Концесионерът е превзел по-голямата част от плажа и свободна зона почти няма.

Туристи отишли в петък, за да се насладят на морето и на вълните, но от фирмата концесионер не са им позволили. Те са заявили, че групата няма как да се настани нито пред, нито зад шезлонгите и чадърите, разказва Кристина Кас, една от присъстващите на разигралата се случка.

Кас направила снимки на плажа, от които се вижда, че Иракли вече не е място за свободно и диво плажуване. Поставени са табели "В платената зона не се допуска разполагането на собствени плажни принадлежности". Дивият плаж вече е лъскава платена зона.


И макар че има празна ивица, с по-малко шезлонги, таксата, за да опъне човек кърпата си, е 36 лв. Навсякъде са поставени табели за платено ползване на плажа, която включва и обслужване, каквото и да означава това, предаде Offnews.

"Иракли - поредното райско местенце - съсипано. Да те изгонят от празен плаж, защото трябва да си платиш шезлонг, за да си сложиш хавлийката на място, на което няма шезлонг", коментира Кас. 

Коментари: 0