Любимата социална мрежа на Тръмп губи потребители в САЩ (графики)

Финансовият отчет на Twitter показва, че в глобален мащаб броят не се променя

Любимата социална мрежа на Тръмп губи потребители в САЩ (графики)

Снимка: Pixabay

732 ~ 1 мин. четене
Въпреки че има верен потребител в лицето на Доналд Тръмп - една от най-влиятелните личности в световен мащаб, социалната мрежа Twitter търпи провал в привличането на нови хора към своята платформа. Не само че не е добавила нови активни потребители през второто тримесечие на 2017 г., но в САЩ дори губи такива, съобщава CNN Money. 

Според данните на компанията месечната потребителска база в САЩ е намаляла до 68 млн. през отчетения период спрямо 70 млн. през предходния. Досега това бе най-ползотворният за Twitter пазар, който вече не само не расте, но дори се свива. В края на юни глобалната потребителска база е наброявала 328 млн. акаунта, като цифрата остава непроменена спрямо първото тримесечие. Това не оправдава прогнозите на анализаторите, които очаква, че Twitter ще добави поне няколко милиона нови потребители. След оповестяването на резултатите акциите на компанията се сринаха с 9% в предпазарната търговия в четвъртък. В последните месеци акциите се възстановяваха, след като Twitter демонстрира изненадващо положителна динамика и потребителската база през първото тримесечие нарасна.  

Тогава това даде надежда, че платформата ще успее да привлече нови рекламодатели и действително се бори за тях. Част от инициативите, които поде, е и стартиралия новинарски 24/7 канал. 

Приходите на компанията обаче спаднаха с 5% през последното тримесечие спрямо същия период на предходната година.Анализаторите прогнозират, че ако Twitter не е в състояние да разшири потребителската си база, то компанията ще има още по-големи трудности да увеличи продажбите си.

Всичко това вещае задълбочаващи се проблеми за любимата на президента Тръмп социална мрежа. 
Подкрепи Economic.bg