43-ма са вече заразените с COVID-19 в България

Установени са два нови случая – един в София и един в Плевен

43-ма са вече заразените с COVID-19 в България

Снимка: Pexels

Още два нови случая на заразени с COVID-19 са установени в България, с което общият брой на доказаните случаи вече е 43. Досега от коронавируса у нас има починали двама души.  

Единият новозаразен е от София, а другят от Плвен. Това съобщи на извънреден брифинг в неделя сутрин проф. Венцислав Мутафчийски. 

 “Приетите на болнично лечени са в стабилно състояния”, отбеляза той и добави, че се гледа с особен интерес на случай в Пирогов – на възрастен пациент с двустранна пневмония и инсулт като придружаващо заболяване. 

Снощи на извънреден брифинг Мутафчийски предложи още по-строги мерки – да останат да работят само хранителните магазини и аптеките, банки, застрахователи и бензиностанции. Причината е, че към нас се “задава епидемия с невиждана ярост”, а хората не показват осъзнатост, каза той. 

В събота вече имаше 42 случая на заразени, или с 30% повече спрямо петък. 

В Гърция заразените са 228, в Албания – 38, в Босна и Херцеговина – 21, в Румъния – 123, в Северна Македония – 19, в Сърбия – 46, Хърватия – 39, Турция – 6, Словения – 181. 

В Европа най-засегната от пандемията е Италия, където има 3597 нови случая. Общо носителите на коронавирус в страната са  21 157 към тази сутрин. 


Коментари: 0