„Магазин на времето“ припомня началото на мобилните комуникации

Той ще приема посетители от днес до 9 октомври

„Магазин на времето“ припомня началото на мобилните комуникации
248 ~ 1 мин. четене

По случай 20-ата годишнина от провеждането на първия разговор по мобилен телефон в България, Мтел отваря „Магазин на времето“, в който са представени емблематични години от развитието на мобилните комуникации у нас.

Той е разположен в откритото пространство до метростанция „Сердика“ в София и ще приема посетители от днес до 9 октомври.

В “Магазинът на времето“ на едно място са събрани спомени от старта на мобилните комуникации през 1995 година досега. Посетителите ще си припомнят някои от най-популярните за средата на 90-те мобилни телефони, както и едни от най-запомнящите се услуги и продукти през годините, които днес всички приемат за даденост, но преди по-малко от пет или десет години са считани за революция.

В дните до 9 октомври „Магазина на времето“ ще бъде и сборен пункт за неработещи телефони. Всеки, който има неработещ телефон, може да го донесе в магазина и да участва в кампанията „Смартфони за смет“.

Участниците в нея имат шанс да спечелят Samsung Galaxy A5. Десет късметлии ще получат новия смартфон след томбола. Всички неработещи телефони, които Мтел получи по време на кампанията, ще бъдат предадени за рециклиране.Подкрепи Economic.bg