Майките на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов

Повод е изказването на вицепремиера, че те са \"кресливи жени с уж болни деца\"

Майките на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му, в което ги определи като „група кресиливи с уж болни деца”. Това стана ясно по време на брифинг в парламента, на който присъстваха и майките на деца с увреждания.

„Чакаме го с оставката още днес на палатка при нас, защото такива хора нямат място в лицето на България”, казват недоволните от коментара жени.

„Очевидно обществото ни е болно. Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите”, добавиха те.

На въпрос дали социалистите, които също поискаха оставката на вицепремиера, не ги употребяват политически, майките отговориха, че техните проблеми нямат политически цвят.

Вчера след съвета за тристранно сътрудничество вицепремиерът коментира пред неговата телевизия „Скат” законопроекта за хората с увреждания. „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях”, каза Симеонов.

Изказването на вицепремиера събра много гневни коментари в социалните мрежи и десетки хора също подкрепиха поисканата оставка.

Извинение от страна на Симеонов до момента няма, но вместо него премиерът Бойко Борисов се извини на майките с деца с увреждания.  

"Когато дойдоха с проблем, се отнесох с уважение и внимание, и до ден днешен. Със 150 млн. увеличихме средствата за деца с увреждания. Езикът на Симеонов е недопустим, нещастието на хората не трябва да се използва както от БСП, така и от Симеонов". Борисов добави, че не може на гърба на тези хора да се прави политика и молбата му към майките на децата с увреждания е да не застават до БСП. "Какво са направили БСП за тях. Поднасям голямо извинение на майките на деца с увреждания. Познавам езикът на Симеонов, той не е искал да каже това, но той сам трябва да обясни какво е имал предвид. Време е всеки да си мери думите, но това се отнася и за БСП", каза той. 

Коментари: 0