Малта планира да отвори „туристически коридори“ с девет държави

Концепцията за безопасни коридори предполага взаимното отваряне на границите между държавите

Малта планира да отвори „туристически коридори“ с девет държави

Снимка: Pixabay

2561 ~ 1 мин. четене

Правителството на Малта работи по план за постепенно възстановяване на туристическата индустрия, първият етап от който ще бъде въвеждането на т.нар „безопасни туристически коридори“, пише Visit Malta.

„Концепцията за безопасни коридори предполага взаимното отваряне на границите между държавите на същия етап в борбата срещу коронавирусната пандемия и означава опростени правила за придвижване между държавите за гражданите на тези страни“, се казва в изявление на правителство.

Според Visit Malta, създаването на „туристически коридори“ се обсъждат с Люксембург, Норвегия, Сърбия, Словакия, Австрия, Чехия, Латвия, Литва и Израел.

Междувременно, от 22 май, Малта планира да отвори ресторантите (максималният брой гости на масата е до 6 души) и салоните за красота.

Премиерът на страната Робърт Абела заяви, че все още не се планира откриването на международното летище в Малта (единственото в страната). "Ограничителните мерки, които одобрихме в началото на март, показаха висока ефективност. В момента спокойно можем да кажем, че ситуацията е под контрол", каза той пред Visit Malta.

В края на април властите на Малта удължиха забраната за международни полети до 31 май, а изискването за спазване на двуседмичната карантина до 30 юни за всички пристигащи в страната граждани също беше разширено.

Към 21 май в Малта са регистрирани 584 случая на зараза с коронавирус, 6 души са загинали.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg