Марадона идва в България

Аржентинската футболна легенда ще участва в шоу мач по случай 50-годишнината на Стоичков

Марадона идва в България
456 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона ще посети България. Той ще участва в приятелски мач по случай юбилея на Христо Стоичков.

Уникалното по рода си събитие, озаглавено подобаващо „50 години номер 8“, ще се проведе на 20 май 2016 г. на националния стадион „Васил Левски“. Идеята и желанието на Камата е да сподели празника си както с всички почитатели на футбола у нас, така и с най-големите футболни звезди в света, не само от близкото минало, но и от днес, съобщават организаторите.

Събитие от подобен мащаб ще се проведе за първи път в България. Един срещу друг на Националния стадион ще се изправят най-добрите български и чужди футболни играчи, които ще покажат класата и таланта, които са им спечелили многобройни титли и отличия. Те ще бъдат разпределени в 2 звездни отбора – в единия ще са футболисти, предпочитащи да играят предимно с десен крак, а в другия – тези, чието тайно оръжие е левият крак.

Имената на гост-звездите, които ще участват в този невероятен спектакъл, все още се пазят в тайна. Те ще бъдат обявявани последователно всяка седмица.

„50 години номер 8“ няма да е просто приятелски мач, а нещо много повече – грандиозно шоу, което ще събере на едно място всепризнати футболни легенди от световна величина. Те ще излязат заедно на терена за една изключително интересна среща, която ще се случи само и единствено на 20 май 2016 г. и ще остане завинаги в историята. 

Подкрепи Economic.bg