Марк Зукърбърг вече е третият най-богат човек на Земята

За първи път в тройката са трима човека от технологичната сфера

Марк Зукърбърг вече е третият най-богат човек на Земята
3401 ~ 1 мин. четене
Съоснователят на Facebook Марк Зукърбърг изпревари Уорън Бъфет и вече е третият най-богат човек на Земята. Данните от ежедневния индекс Bloomberg Billionaires показват, че след края на петъчната борсова сесия Зъкърбърг притежава активи на стойност 81.6 млрд. долара. Спекулантът Бъфет вече изостава с 400 млн. долара.

От вчера, когато акциите на Facebook поскъпнаха с 2.4%, по-богати от Зукърбърг са само основателят на Amazon.com Джеф Безос ($142 млрд.) и съоснователят на Microsoft Corp. Бил Гейтс ($94.2 млрд.).

Bloomberg отбелязва, че за първи път тримата най-богати хора на планетата са от технологичната сфера. Данните показват, че 20% от състоянието на 500-те най-богати хора на Земята (5 трлн. долара), които следи Bloomberg Billionaires Index, е натрупано в технологичния сектор.

Въпреки разтърсващия скандал с изтичането на лични данни, инвеститорите връщат бързо доверието си във Facebook. От кризата през март до сега акциите на компанията са поскъпнали с 33% и в момента социалната мрежа се оценява на 588 млрд. долара. За същия период книжата на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway, който формира основната част от богатството на Бъфет, са поевтинели с 5.5% и оценката му е 464 млрд. долара.
Подкрепи Economic.bg