McDonald’s се готви да стъпи в Иран

След споразумението за ядрената програма, Ислямската република се отваря към света

McDonald’s се готви да стъпи в Иран

Световната верига за бързо хранене McDonald’s се готви да стъпи на иранския пазар. Компанията усилено търси кой да я представлява в Иран. Според информация, публикувана на официалната интернет страница на веригата, все още не е насрочена конкретна дата за отварянето на първия ресторант.

Въпреки това от американския гигант активно търсят физическо или юридическо лице, които да ги представляват в Ислямската република. Освен детайли за изискванията към вероятния представител, американската компания е публикувала и формуляр за кандидатстване на сайта си.


Според водещи световни медии и анализатори, това допълнение в интернет страницата на McDonald’s е въведено в някои от последните дни, след като беше финализирана историческата сделка за ядрената програма на близкоизточната държава.

Постигането на дипломатическия пробив между персийската държава и „шесторката” предизвика бурна радост у много иранци. Голяма част от тях изразиха нетърпението си някои от най-големите западни фирми да стъпят на родния им пазар. Не малко коментари бяха предизвикани от възможното откриване на McDonald’s в Ислямската република. Множество иранци изразиха одобрението си за американската марка.

През 80-те и 90-те McDonald’s се превърна в символ на американската масова култура в бившето съветско пространство по време на неговото отваряне към света. Скоро след анексирането на Крим от Русия преди година, бяха затворени всички обекти на веригата за бързо хранене на полуострова.

Коментари: 0