Медведев към Борисов: По-късно ви очаква голяма среща с Путин

Алекперов е съдействал за посещението на Борисов в Москва

Медведев към Борисов: По-късно ви очаква голяма среща с Путин
3299 ~ 1 мин. четене

„Днес вие ще имате голяма среща с президента на нашата страна и сега бихме могли да обсъдим някои параметри на търговското и икономическо сътрудничество и някои други въпроси, които са от значение за нашите страни”, това каза руският премиер Дмитрий Медведев пред министър-председателя Бойко Борисов, който е на посещение в Русия.

Медведев подчерта, че в последните години партньорството между двете страни се активизира. „Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество“, каза още руският премиер.

"Благодаря ви за прекрасното време ... благодаря на вашия екип, министрите, г-н Алекперов (шефът на Лукойл, който участва в разговора) за възможността да се срещнем с вас", добави Борисов, цитиран от ТАСС.

Темите, които са обсъдили двамата премиери са задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество, енергетика, туризъм и транспорт.

Според Борисов прироитетни теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката. „Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна“, допълни Бойко Борисов.

На срещата присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.

От руска страна присъстваха министърът на енергетиката Александър Новак, министърът на икономическото развитие Максим Орешкин, заместник-министър на външните работи Александър Грушко, президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов и др.

По-късно днес българският министър-председател ще разговаря и с руския президент Владимир Путин в Кремъл.

Коментари: 0