Melexis инвестира още 75 млн. евро в София в следващите 5 години

Компанията за микроелектроника ще наема и нови служители

Melexis инвестира още 75 млн. евро в София в следващите 5 години

Melexis обяви плана си за разширяване на европейското си присъствие с петгодишен план за развитие в София, България и Корбей Есон, Франция.

Белгийската компания за микроелектроника Melexis обяви петгодишните си планове за развитие в София. Дружеството планира да удвои производственото си пространство, както и значително да разшири научноизследователската и развойна дейност и складова база. Към съществуващия обект от 7 500 кв.м ще се добавят допълнителни 15 000 кв.м.

За да осъществи това, Melexis планира да инвестира в София общо около 75 млн. евро за период от 5 години, като тази година ще бъдат инвестирани 17 млн. евро. До края на 2018 г. се планира броят на служителите да се увеличи от 425 до около 575 човека, като до края на 2022 г. се очаква да има нужда от още 160 служители.

„Звеното на Melexis в София е най-голямото за компанията и през годините ние растем със стабилни темпове. Нашите планове за последваща инвестиция и растеж показват нашето доверие в бизнес условията и средата тук. В исторически план регионът е бил дом на високотехнологични компании в областта на електрониката, което дава достъп до опитни и талантливи професионалисти и млади специалисти“, казва Силвен Коло, управител на компанията в България. По думите му с тази инвестиция Melexis ще затвърди позицията си на голям инвеститор и работодател в региона.

Успоредно с това Melexis ще инвестира в нова сграда за тестване на пластини в Корбей Есон, Франция. Този обект ще формира много важна част от веригата за доставки на Melexis и ще се основава на най-добрите практики, вече разработени в други локации на Melexis за тестване на пластини, което ще гарантира последователност във всички обекти. Melexis планира инвестиции от 60 млн. евро в производствено оборудване за период от 5 години, като първоначално ще бъдат наети 30 служители. Обектът ще започне дейност през второто тримесечие на тази година.

Melexis осъществява дейност в София от 2000 г. Работата ѝ е насочена в две направления - производство на микрочипове за автомобилната индустрия и тестването им.

Коментари: 0