Мениджърите на Fox Corp се отказаха от заплатите си

Лаклан Мърдок и баща му Рупърт Мърдок също няма да получават възнагражденията си

Мениджърите на Fox Corp се отказаха от заплатите си

Снимка: Wikipedia

588 ~ 1 мин. четене

Топ мениджърите на американската медийна компания Fox Corp няма да получават заплати през следващите няколко месеца на фона на кризата, причинена от пандемията на коронавирус и последиците ѝ, пише TheHill. 

От доклад, публикуван от дружеството става ясно, че главният изпълнителен директор на Fox Corp Лаклан Мърдок и баща му Рупърт Мърдок, който ръководи борда на директорите на компанията, както и други трима мениджъри, няма да получават заплати до края на септември.

Възнагражденията на други около 700 ръководители във Fox ще бъдат намалени с 50% до 30 септември, включително на изпълнителния директор на Fox News Сюзън Скот, на изпълнителния директор на Fox Entertainment Чарли Колиър и на изпълнителния директор на Fox Sports Ерик Шенкс.

Според друга мярка от 1 май до 31 юли служителите на ниво вицепрезидент ще имат намаление на заплатата от 15%.

Мърдок отбеляза, че намаляването на разходите за управление е необходимо, за да „можем да защитим максимално колегите си на пълен работен ден и да използваме възможността да продължим да работим, когато сме най-засегнати от кризата“.

„Колективно тези намаления на заплатите ще засегнат около 700 наши колеги. И ние спираме увеличението на компенсациите в цялата компания, включително и за Съвета на директорите “, пише Мърдок.

„Въпреки че не знаем точно кога можем да се върнем към нормалния си живот и да възобновим дейността си изцяло, решихме да предприемем редица нови стъпки, така че да останем силна компания и да сме добре подготвени за момента, когато кризата ще намалее“, каза Лаклан Мърдок.

Подкрепи Economic.bg