Методите за автоматично отчитане на тол таксите са вече два

До края на другата седмица се очаква над 30 хил. шофьора да имат GNSS бордови устройства

Методите за автоматично отчитане на тол таксите са вече два

Снимка: Economic.bg/ Архив

Методите за автоматично отчитане на тол таксите в България са вече два. TollPass от днес предлага възможността въпросните такси да бъдат отчитани чрез GPS-тракери.

Двете услуги за начисляване на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа – отчитане чрез специализирано GNSS бордово устройство и чрез GPS проследяващо устройство (GPS-тракер) се предоставят от една и съща компания – „Интелигентните трафик системи“ АД.

До момента над 25 хил. шофьори са оборудвани с GNSS бордови устройства. До края на следващата седмица очакванията са цифрата да надхвърли 30 хил. Доставките на бордови устройства ще продължат и през април, но съобразено с потенциалните ограничения от наложеното извънредно положение в страната.

Всички желаещи да използват наличните си GPS тракери за отчитане на тол такси вече могат да го направят с TollPass, в партньорство с оторизирания Доставчик на декларирани данни – Тол БГ.

Превозвачите, които нямат инсталирани тракери в автомобилите си, могат да ползват тази услуга като заявят своето желание към Тол БГ, след което TollPass ще осигури свързаността и отчитането на сумите за тол таксуване. В предстоящите дни ще бъдат добавени и други партньори - доставчици на декларирани данни, чрез които клиентите ще могат да ползват услугата.

Ето какво трябва да направят желаещите да отчитат автоматичен толинг чрез GPS устройство:

  1. Да се свържат с Тол БГ на съответния уебсайт или на телефон 0800 18 600
  2. Да сключат договор за автоматично отчитане на тол такси чрез GPS тракер
  3. Да създадат профил на TollPass.bg
  4. Да използват функционалностите на TollPass.bg онлайн и в реално време.

Всички клиенти на TollPass, независимо от оборудването, което са избрали – бордово устройство или GPS тракер, използват функционалностите на платформата. Те имат достъп до своя профил на TollPass.bg, където изцяло онлайн могат да стартират и заплащат услугата, както и в реално време да получават информация за потреблението на всяко отделно превозно средство, за генерираните тол такси, за желан период от време.

TollPass дава възможност на тежкотоварните превозвачи с автомобили над 3.5 тона да управляват бизнеса си изцяло от платформата, която им дава достъп до счетоводните документи и детайлни справки на пътуванията по платената пътна мрежа за всяко превозно средство в договора.

Коментари: 0