Международни финансови пазари: 2 май

В края на деня петролът, златото и среброто приключиха на червена територия

Международни финансови пазари: 2 май
496 ~ 2 мин. четене

След края на борсовата търговия вчера Apple публикува финансовите си отчети за Q1 и обяви печалба на акция от $2.73 при прогноза за $2.67, а преди края на търговията книжата поскъпнаха, като дневното увеличение беше повече от 2.3%. От технологичния гигант обявиха и че плануват обратно изкупуване на акции на стойност $100 млрд. 

Snap не оправда очакванията и изгуби 1.4%, като освен печалбата, която беше с около 14 милиона долара по-малко, и броят потребители на популярното приложение е по-малък от очакваното. През ноември от компанията обявиха, че въвеждат промени с целта да помогнат на по-възрастни хора да използват Snapchat, но тези промени отблъснаха много от младите потребители. 

Повлиян от предстоящите отчети на най-голямата публично търгувана компания в САЩ - Apple, NASDAQ напредна с 0.91% до 7130 пункта, а широкият S&P 500 – с 0.25% до 2654 пункта. Dow Jones не успя да завърши сесията на зелена територия и в края на деня записа загуба от 64 пункта. 

По случай 1 май много европейски борси останаха затворени. Сред тях бяха борсите в Германия, Франция и Испания. Във Великобритания бенчмаркът FTSE нарасна с 0.15% след ден на слаба търговия. 

В края на деня петролът, златото и среброто приключиха на червена територия.

Основен лихвен процент - Фед

В 21.00 часа ще бъдат публикувани данни относно решението на Фед за лихвените проценти. Анализаторите смятат, че Федералният резерв ще повиши лихвените проценти на следващото си заседание през юни, последвано от още едно увеличение през септември, като третото увеличение ще пристигне през декември.

Финансови резултати за Q1

Продължава сезонът на публикуването на финансовите отчети за първото тримесечие на 2018 г. Днес фокусът пада върху Tesla, Spotify и Mastercard.

Коментари: 0