Милиардер даде по 100 000 долара коледен бонус на служителите си

Компанията Hilcorp успя да удвои печалбата си за 5 години

Милиардер даде по 100 000 долара коледен бонус на служителите си
Тази година Коледа ще е особено специална за група американски служители, които ще получат огромни бонуси от шефа си. 

Става дума за една от най-големите частни петролни компании в САЩ - Hilcorp. Собственикът й Джефри Хилдебранд ще раздаде на всичките си 1 381 служители по 100 000 долара коледен бонус. 

През 2015 г.  за трети пореден път компанията беше определена като едно от най-добрите места за работа. Причината за необичайно големите бонуси са добрите резултати през последните години. Последният петгодишен план предвиждаше Hilcorp да удвои печалбата си и това беше постигнато.

През 2010 г. пък бе постигната друга цел - удвояване на размера на компанията - и тогава служителите можеха да избират между нов автомобил на стойност 50 000 долара или 35 000 долара в кеш. 

Аманда Томпсън, която е рецепционист в Hilcorp, обяви, че Хилдебранд е чудесен мотиватор, който насърчава общите усилия на всички служители. "Невероятен ден! Една мечта стана реалност! Това е момент, който малцина ще изпитат! ", възкликна тя. 

Томпсън обясни, че една част от хората ще използват парите, за да се пенсионират по-рано, за ремонт на домовете си, екскурзии или да платят колежа на децата си, а други като нея просто ще ги пазят за черни дни.
Коментари: 0