Служебният министър връща Стамен Янев в Агенцията за инвестиции

Близо година Янев бе зам.-министър на Лъчезар Борисов в кабинета „Борисов 3“

Служебният министър връща Стамен Янев в Агенцията за инвестиции

Снимка: Economic.bg/Архив

1992 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Стамен Янев се връща начело на Българската агенция по инвестициите (БАИ), след като близо година беше зам.-министър на икономиката в кабинета на Бойко Борисов. Новината съобщи служебният министър на икономиката Кирил Петков, цитиран от Nova.

„В момента е много важно максимално голям опит да се влее обратно в Aгенцията, така че да се опитаме да привлечем свеж капитал, по възможно най-ефективния начин. Опитваме се да имаме истински успехи“, коментира служебният министър пред журналисти.

Петков, който идва от частния сектор, има идея за специална програма за координация, която ще акцентира върху ролята на търговските аташета. Според него те трябва да имат точно измерими резултати.

Ще ви покажем в края на 60-те ни дни позитивни резултати.“

Конкретни критики към досегашното ръководство на БАИ обаче няма. 

Стамен Янев бе назначен за заместник на Лъчезар Борисов през юли миналата година, когато от министерството си тръгна Емил Караниколов.

Връщането на Янев в Агенцията се оказа голяма изненада за досегашната ръководителка Десислава Трифонова. Според нея назначението е политически мотивирано и става въпрос за "реваншизъм". „Сутринта в 11.00 ч. бившият вече зам.-министър Стамен Янев нахлу като мутра буквално в кабинета ми и бях изгонена. Беше ми връчена заповед от министър Кирил Петков без мотиви, без предупреждение и без предизвестие“, разказа пред журналисти Трифонова. Тя отбеляза и че към момента, в който това се е случило, все още даже не е имало правителствено решение за промяната.

Коментари: 0