Млад предприемач разкрива тайната на успеха

Николай Пирянков е създател на британска компания за онлайн поръчка на годежни пръстени

Млад предприемач разкрива тайната на успеха
4322 ~ 1 мин. четене

Априлското издание от серията успешни истории за стартиращи предприемачи SIStory ще се проведе на 5 април от 19 часа в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".  Събитието се организира от националната предприемаческа организация Start It Smart, а гост-лектор ще бъде Николай Пирянков, основател на Rare Pink  – британска компания за онлайн поръчка на висококачествени персонализирани годежни пръстени. Той ще разкаже повече за личната си история и за своя предприемачески път. Присъстващите ще имат възможност да задават своите въпроси.

Николай и екипът му са изпълнили стотици поръчки и затворили няколко рунда финансиранe, един от които през международната платформа за колективно дялово финансиране – Seedrs. През 2015 Rare Pink става и полуфиналист в състезанието на сър Ричард Брансън – Pitch to Rich. В началото на 2016 г. компанията влиза в един от най-престижните световни акселератори – Techstars Boston.

Rare Pink е компания, която изработва висококачествени персонализирани годежни пръстени, чиято поръчка става изцяло през онлайн платформа, достъпна за клиенти от цял свят. Нейни основатели са Николай Пирянков и приятелят му от училищните години - Дейвид Сътън. Двамата стартират няколко бизнеса заедно, включително и туристически уебсайт за Fifa World Cup, онлайн покер уебсайт и обучителна програма за ученици фокусирана върху инвестирането и трейдинга.

Start It Smart е основател на състезание за иновативни бизнес проекти 3Challenge, както и на първия в Европа преакселератор за стартиращи предприемачи.

 

Подкрепи Economic.bg