2,4 млн. нощувки у нас през първото тримесечие на 2015 г.

Свързваме туристическите ни обекти с Google и Trip Advisor, заяви министър Николина Ангелкова

2,4 млн. нощувки у нас през първото тримесечие на 2015 г.
Автор: Илия Лазаров

2,4 млн. нощувки са реализирани в България през първото тримесечие на 2016 г., което е 13% ръст спрямо същия период на 2015 г. 1,4 млн. от тях са на български граждани. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция, предаде репортер на Economic.bg.

България има 5,8% среден годишен ръст на вътрешния туризъм, според данните на Евростат. Това ни нарежда в челната 10-ка на страните от ЕС.

Добрите резултати ни мотивират да работим още по-усърдно, заяви Ангелкова. Стремим се да насърчаваме вътрешния туризъм (нощувките от българи), потвърди тя. 

Министерството на туризма подготвя и онлайн регистър на фестивали и събития в България, който да ги популяризира и улесни желащите да ги посетят. 

Работи се и върху единен онлайн регистър на туристическите атракции, в него са включени 100-те национални туристически обекта, които вече са свързани с Google и Trip Advisor. Около 300 са българските паметници, които вече са свързани с него. 

Той ще бъде национален и част от единната система за туристическа информация. Към регистъра ще бъде добавен и списък за фестивалите и събитията в България. До момента той съдържа 680 фестивала.

Успоредно с това разработваме и мобилна апликация и за телефоните, така че всичко да бъде качено на нашия сайт, а след това да прехвърли на официалния сайт BulgariaTravel, за да може всеки един турист и потребител, който има желание, да се сдобие с информация за тези атракции“, обясни Ангелкова.

Коментари: 0