„Мото-Пфое“ има нов японски собственик

Германската Hugo Pfohe прехвърля 100% от капитала на Sumitomo Corporation

„Мото-Пфое“ има нов японски собственик
"Мото-Пфое", представителят на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България, има нов собственик, съобщиха официално от компанията. Досегашният едноличен акционер - германската Hugo Pfohe GmbH, прехвърля 100% от капитала на дружеството на японската Sumitomo Corporation. Сделката е подписана от Филип Пфое и Томохиро Йонияма, генерален мениджър на подразделение "Транспорт и конструкционни системи" в европейския клон на японската корпорация.

"Щастлив съм с фантастичния успех на "Мото-Пфое" през изминалия над четвърт век от основаването ѝ от моя баща Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие допълнително своя потенциал. Затова в лицето на Sumitomo Corporation намерих възможно най-добрия инвеститор, който да гарантира последващо успешно разрастване на бизнеса на фирмената група "Мото-Пфое", сподели Филип Пфое при подписването на договора.

С придобиването ѝ от страна на Sumitomo Corporation, групата "Мото-Пфое" става част от една от най-мощните търговско-инвестиционни корпорации в световен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни. Името, структурата и предметът на дейност на компанията остават същите след преминаването под управление на новите собственици. 

„Изключителните постижения на "Мото-Пфое" и силните позиции на групата на българския пазар направиха сериозно впечатление в Sumitomo Corporation. Корпорацията има огромен опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с "Мото-Пфое", за да стъпим на исторически здравата основа на компанията и да подпомогнем още по-успешното ѝ развитие в бъдеще“, коментира Томохиро Йонияма.

След одобрение на подписания между Hugo Pfohe GmbH и Sumitomo Corporation договор от страна на Комисията за защита на конкуренцията, окончателната продажба на фирмената група Мото-Пфое ще стане факт.
Коментари: 0