Motorola клонира iPhone X и взе цвета на Huawei P20

Това е поредното копие на флагмана на Apple

Motorola клонира iPhone X и взе цвета на Huawei P20

Снимка: Motorola

2465 ~ 1 мин. четене

След дебюта на юбилейния iPhone X на Apple много производители на смартфони пуснаха на пазара устройства, които, меко казано, напомнят на флагмана на американската компания. Едно от набиващите се на очи неща са прорезите в горния край на екрана, а сред копията му се нареждат Xiaomi Mi 8 и Vivo V9. Те обаче са успели да докарат някои разлики като по-малък прорез или по-тънък телефон например.

Сега на пазара в Китай се появи поредният клонинг – Moto P30, изглежда точно като iPhone X, с изключение на малко по-удебелен долен контур, където личи логото „motorola”. Компанията е стигнала дори дотам, че да украси екрана с тапет като този по подразбиране на Apple, пише още Mashable.

Погледнат отзад, телефонът също не прави изключение и копира iPhone X. А и P20 на Huawei, доколкото е взел присъщия за него преливащ цвят Aurora.

От Motorola са проявили „креативност“, добавяйки едно „М“ върху скенера за пръстови отпечатъци на гърба. На официалната си страница компанията посочва тъкмо този детайл като пример за това, че добрият дизайн е в детайлите.

Освен че е копие на именития си конкурент, Moto P30 не може да се похвали с кой знае колко интересни неща. Има 6.2 инча дисплей, процесор Snapdragon 636, 6GB RAM, 16/5-мегапикселова камера гърба, 12-мегапикселова селфи камера и 3000mAh батерия.

Мото P30 ще се появи на пазара от 15 септември и ще струва 303 долара (64GB) или 360 долара (128GB). 

Подкрепи Economic.bg