Николова предлага ваучери за ваканция да има и за учениците

Това е поредното предложение с цел подкпрепа на сектора

Николова предлага ваучери за ваканция да има и за учениците

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Министерството на туризма предлага разработване на програма за издаване на ваучери за туристическо пътуване на деца и ученици. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с представители на сдружение „Българско ски училище“. От името на организацията в разговорите участваха Цветелина Бориславова, почетен председател на Управителния съвет на сдружението, председателят на УС – Петър Янков, и Владимир Замфиров, член на УС. На срещата стана ясно, че предложението е изпратено в писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев. 

То предвижда всеки ученик да има възможност да се възползва еднократно в рамките на учебната година от ваучер в размер на 100 лв. за пакетно туристическо пътуване.

Въвеждането на ваучери за почивка беше „ударната“ стратегия срещу кризата, която предприе Министерството на туризма. При обявяването на антикризисната мярка от тогавашния ресорен министър Николина Ангелкова беше казано, че от ваучерите за почивка ще могат да се възползват всички. След окончателното приемане на инструмента обаче стана ясно, че такива ще има само за държавните служители и за хората на „първа линия“ в борбата с коронавируса. Освен това почивката може да се осъществява само в станцията на съответната институция, в която работи човекът, а не в частните хотели и мотели.

„Готови сме и да откликнем на партньорство за разработване на мерки за осигуряване на безопасно обучение в условията на извънредна епидемична обстановка в страната, които ски учителите да прилагат при предоставяне на туристическа услуга“, заяви вицепремиерът.

По думите ѝ, разписвайки тези съвместни детайлни правила, ще се осигури имидж на България като сигурна и безопасна дестинация, което е изключително важно за нас.

Коментари: 0