МТСП организира семинар за социалното осигуряване за българите в Кипър

Участниците ще могат да получат информация и съдействие за получаване на осигурителни обезщетения по кипърското законодателство

МТСП организира семинар за социалното осигуряване за българите в Кипър

Снимка: Pixabay

220 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

От Министерството на труда и социалната политика информират, че организират виртуални информационни дни за социалното осигуряване за българите в Кипър на 22 и 23 юни.

Българската общност там ще може да получи информация в сферата на социалното осигуряване по време на организираните от Службата по трудовите и социални въпроси към МТСП и Посолството на България в Никозия през следващата седмица.

В събитието ще участват експерти на Националния осигурителен институт и Националната здравно-осигурителна каса.

Гражданите ще могат да се информират за процедурите и практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица, пенсия и здравеопазване, за ползване на обезщетения и активиране на здравно-осигурителен статус при завръщане в България.

По време на събитието ще се предоставят и индивидуални консултации от експерт от Министерство на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър.

Участниците ще могат да получат информация и съдействие за получаване на осигурителни обезщетения по кипърското законодателство. Ще бъдат разяснени и спецификите при изчисляване на осигурителните периоди съгласно кипърското законодателство.

Необходимо е желаещите да се регистрират предварително, ако искат да участват. Регистрирането се осъществява след контакт по електронна поща с ръководителя на Службата по трудовите и социалните въпроси на електронен адрес [email protected] и тел. 0030 210 6744680.

Подкрепи Economic.bg