Над 10 000 служители на Verizon са се съгласили да напуснат компанията

Стъпката е част от плана за преструктуриране на компанията

Над 10 000 служители на Verizon са се съгласили да напуснат компанията
Телеком гигантът Verizon обяви, че над 10 000 от служителите на компанията, или 7% от глобалната ѝ работна сила, са се съгласили на отправеното им предложение да напуснат. Това се случва срещу щедри обезщетения от страна на работодателя. 

Мярката бе обявена за първи път през септември като част от стратегията на корпорацията да спести разходи за 10 000 млрд. долара до 2021 г. 

В рамките на програмата бе предложено на служители и мениджъри, отговарящи на предварителни определени условия, да им се изплатят 60 заплати, както и бонуси и обезщетения в зависимост от трудовия стаж. Приелите сделката, имат различен срок да напуснат компанията – за някои това е краят на сегашната 2018 г., а за други до юни 2019 г. 

Подобни предложения са били отправени на 44 000 служители във всички бизнес сегменти на Verizon, пише CNBC. „За онези, които приеха, следващите седмици и месеци ще бъдат преход“, коментира изпълнителният директор на компанията Ханс Вестберг.  

Преструктурирането е част от усилията на Verizon да намали работната си ръка преди да натисне по-мощно педала по пътя към внедряването на 5G мрежови услуги. Идеята е да се оптимизират разходите, така че да се даде възможност на амбициозните планове за новата технология да се случат по най-добрия начин. 

Verizon вече стартира първите си 5G услуги в Съкраменто, Хюстън, Лос Анджелис и Индианаполис този октомври. Според компанията в момента интернет скоростта е около 300 Mbps, а възможностите пред супер бързите мрежи обещават тя да достигне до 1Gbps. 
Коментари: 0