Над 620 000 души гласуваха за кметските Оскари

Победителите ще станат ясни утре

Над 620 000 души гласуваха за кметските Оскари

623 278 души гласуваха за своя фаворит в четвъртото издание на конкурса "Кмет на годината". Класацията и онлайн вотът се организират от Кmeta.bg – Портала на българските общини.

Кметовете бяха разделени по категории според населението на общината им – малка, средна или голяма, съответно с население до 20 000 души, от 20 до 50 000 души и над 50 000 души. Гласуването продължи до 13 ноември.

Победителите ще триумфират на официалната церемония „Кмет на годината", която ще се проведе утре, 16 ноември, от 18.00 ч, в столичния хотел „Маринела“. Тя ще бъде излъчена по БНТ 1 в същия ден от 23.15 ч. Обществената телевизия е основен медиен партньор на събитието.

В сряда вечерта ще станат известни  още „Кмет на гражданите 2016“, както  и имената на големите призьори в останалите 8 категории: „Инвестиции в здраве“, „Паркове и градска среда“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ефективно управление на проекти“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации, наука и образование“, „Природа за бъдещите поколения“, „Градска инфраструктура“.

По традиция кметските Оскари ще съберат елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници. Сред гостите са представители на Европейската комисия, Европейския парламент, министри, бизнесмени и неправителствения сектор.

Водеща на церемонията по традиция е една от най-любимите и чаровни журналистки – водещата на „По света и у нас“ Радина Червенова.  На сцената на „Кмет на годината“ ще е и група „Вакали“ с три изпълнения.

Коментари: 0