Нови жалби срещу търга за тол системата

Процедурата пак е атакувана в Комисията за защита на конкуренцията

Нови жалби срещу търга за тол системата
Обществената поръчка за тол системата отново е блокирана, пак заради жалби, внесени в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), показва справка в регистъра на антимонополния регулатор. Две от жалбите са подадени вчера, а третата е от днес, съобщава investor.bg. 

В системата за обществени поръчки на Агенцията “Пътна инфраструктура” също е публикувано уведомление до всички участници в процедурата, че тя временно спира заради жалбите. 

Обществената поръчка за тол системата беше обявена в началото на април. Оттогава досега тя спира няколко пъти заради жалби, включително и от фирми, които нямат нищо общо с тази дейност. 

Пътната агенция възобнови поръчката през миналата седмица, след като КЗК отхвърли последните жалби срещу търга. Ведомството обаче даде доста кратък срок за внасяне на оферти от кандидатите, въпреки неколкомесечното прекъсване на процедурата – до 17 ноември. 

Вчера жалба в антимонополната комисия е внесла фирмата “Ерба 96” ООД, която вече веднъж обжалваше процедурата. Както и при първата й жалба и този път компанията атакува срока за внасяне на офертите. 

Другата фирма, подала жалба вчера, е "ВИТРОНИК Д-Р ИНЖ. ЩАЙН БИЛДФЕРАРБАЙТУНГСЗЮСТЕМЕ" ООД. Търгът се обжалва и от "ТОЛЛНЕТ" АД.
Коментари: 0