Наградите „Застраховател на годината“ ще бъдат връчени на 17 май

Те ще се раздадат за осма поредна година

Наградите „Застраховател на годината“ ще бъдат връчени на 17 май

На 17 май 2016 г. Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) ще връчат традиционните годишни награди „Застраховател на годината, Пенсионноосигурително дружество на годината, Застрахователен брокер на годината“ за 2015 година на тържествена церемония, която ще се състои на 17 май от 19:00 часа в хотел „Маринела“, зала „София Гранд“, София, бул. “Джеймс Баучър“ № 100.

За осма поредна година организаторите връчват престижните награди „Застраховател на годината“ и „Пенсионноосигурително дружество на годината“, превърнали се в едно от най-значимите събития за финансовия и застрахователния сектор.

През 2016 г. към Организационния комитет на наградите се присъедини Българската асоциация на застрахователните брокери, която ще връчи за първи път в рамките на годишните награди “Застраховател на годината” наградите в категория “Застрахователен брокер на годината”.

Престижните награди „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2015 година ще бъдат връчени в следните категории:

  • Застраховател на годината – Общо застраховане;
  • Застраховател на годината – Животозастраховане;
  • Най-динамично развиващо се застрахователно дружество;
  • Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително задължително пенсионно осигуряване”;
  • Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване”;
  • Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество;
  • Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане;
  • Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане;
  • Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество.

Победителите ще бъдат определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база обективни показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др. Наградените дружества ще получат грамоти и пластики, изработени от художника Андрей Янев.

Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” ще връчи за 18-та поредна година персонални специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване, както и за застрахователно посредничество.

Част от критериите за оценка на фондацията са кандидатите да имат професионално признати образователни и научно-приложни (за академичните среди) постижения, да имат значителна обществена ангажираност и принос за развитието на българското застраховане и осигуряване като теория и практика, включително в законодателни инициативи, донорски програми, социални и управленски практики, подпомагане реализирането на академични и квалификационни програми, и др.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, сп. “Икономика”, Economic.bg, сп. “Мениджър”, в-к „Банкер“, в-к „Застраховател прес“, Klassa.bg, Econ.bg, Inews.bg, Insmarket.bg.

Коментари: 0