Най-богатият криптомагнат в света

Той попада в класацията Forbes 400

Най-богатият криптомагнат в света

Снимка: Ripple

Съоснователят на Ripple Крис Ларсен влезе в класацията Forbes 400 като 383-ят най-богат човек в САЩ. Подреждането класира 400-те най-богати американц

Класирането на Ларсен е забележително - той е първият човек в класацията с богатство, натрупано почти изключително от криптовалути.

Forbes изчислява, че текущото нетно богатство на Ларсен възлиза на 2,1 млрд. долара. И макар че сумата изглежда внушително, тя е далеч по-малко от богатството му от януари т.г., което тогава Forbes изчисли на 37,3 млрд. долара

Като съосновател на платежната мрежа Ripple, Ларсен е натрупал 5.19 милиарда XRP - цифровия символ на криптовалутата Ripple - от основаването й през 2012 г. 

През януари XRP се търгуваха на около $2.39, почти четири пъти по- високи спрямо стойността в четвъртък (4 октомври 2018 г.) от 53 цента.

Ларсен не е единственият, който прави големи приходи от Ripple. Сегашният главен изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус през януари има богатство, оценено на 9,5 милиарда долара. Днес обаче то е паднало значително и той не попада в класацията Forbes 400, където прагът за влизане се оказва 2,1 милиарда долара.
Коментари: 0