Най-богатият човек в Хонконг е готов да се пенсионира

88-годишният Ли Ка-шин подготвя оттеглянето си от компанията, която ще поеме синът му Виктор Ли

Най-богатият човек в Хонконг е готов да се пенсионира

Един от най-влиятелните предприемачи в Азия и най-богатият човек в Хонконг е готов да се пенсионира и да отстъпи управлението на конгломерата си CK Hutchison Holdings. В момента 88-годишният Ли все още е председател на борда на компанията, която засега отклонява информацията за неговото пенсиониране, обявена преди седмица в Wall Street Journal. Изданието твърди, че той е готов да отстъпи председателската си позиция догодина, но ще продължи да работи като старши съветник и след оттеглянето си.

"Г-н Ли понякога е споменавал за пенсионирането си и увереността си, че заместник-председателят на борда Виктор Ли ще оглави компанията", заяви говорител на конгломерата. "Г-н Ли е в много добро здраве и ще направи официално изявление, когато реши да се пенсионира", допълва той.

52-годишният Виктор Ли е по-големият от двамата синове на Ли Ка-шин.

"Пенсионирането е очаквано. Работата в компанията върви гладко и г-н Виктор Ли управлява с помощта на множество старши изпълнителни директори, така че преходът ще е гладък, коментира Алвин Чонг, асоцииран директор на хонконгската компания Prudential Brokerage, пише Celebrity Net Worth.

Само преди два месеца Ли Ка-шин се срещал с репортери на пресконференция и изглеждал жизнен и здрав. В разговора е повдигната и темата за пенсионирането и Ли потвърдил, че ще поеме ролята на съветник след оттеглянето си. "Догодина ставам на 90. Ще е глупаво да не съм взел вече мерки", заяви Ли през март.

Ли е роден на 29 юли 1928 г. В края на този месец ще навърши 89 години.

Коментари: 0