Най-добрият ресторант в света е в Ню Йорк

Там вечеря за двама с 8-степенно меню струва 700 долара

Най-добрият ресторант в света е в Ню Йорк

Ресторант от Ню Йорк, където вечеря за двама може да струва 700 долара, бе определен за най-добрия в света в ежегодната класация на 50-те най-добри ресторанта (World’s Best 50 Restaurants) на церемония в Мелбърн, Австралия, съобщава "Индипендънт".

Eleven Madison Park печели за първи път, а участва в класацията от 2010 г., когато попада под номер 50. Той е определен като "Емблематичният ресторант, където гостоприемството и кухнята са издигнати до форма на изкуство".

Кулинарните шедьорви в ресторанта са дело на родения в  Швейцария шеф Даниел Хъм, носител на звезда Мишлен още като 24-годишен. Сред специалитетите му е печена патица в различни вариации, например класическата версия с мед и лавандула, или само глазирана с мед, ряпа и горски плодчета. 

Гостите на ресторанта могат да се насладят и на специално тест меню с 8 ястия, което струва по 300 долара на човек. Като се добавят и напитките, вечерята за двама може да достигне цена от 700 долара.

На тази снимка е заснет един от специалитетите на най-добрия ресторант - свинско с корен от целина.


Победителят от миналата година Osteria Francescana от Модена, Италия, тази година остана на второ място и получи титлата "Най-добър ресторант на Европа".

Най-високо класираният британски ресторант е лондонският The Clove Club в Шордич, който е на 26-о място. Една позиция след него е The Ledbury в Нотинг Хил.

Ето и кои ресторанти попадат в Топ 10 на класирането:

1. Eleven Madison Park, Ню Йорк, САЩ

2. Osteria Francescana, Модена, Италия

3. El Celler de Can Roca, Жирона, Испания

4. Mirazur, Ментон, Франция

5. Central, Лима, Перу

6. Asador Etxebarri, Акспе, Испания

7. Gaggan, Банкок, Тайланд

8. Maido, Лима, Перу

9. Mugaritz, Сан Себастиан, Испания

10. Steirereck, Виена, Австрия

Коментари: 0